Duurzaamheid en Comfort

Duurzaam ondernemen levert niet alleen milieu- en maatschappelijk rendement op maar ook financiële winst. Verwarming is een grote energieverbruiker in huis. Bijna 50% van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Op een energiezuinige en duurzame manier de ruimtes water verwarmen levert dus veel op, voor uw portemonnee en het klimaat!

Zuiniger

Er is duidelijk een trend gaande om bewust, groen en duurzaam te leven. De aanjaagkosten in de energierekening zijn veel lager in het geval van vloerverwarming dan bij de traditionele radiatoren verwarming. Een vloerverwarming systeem is ook zuiniger als u bedenkt dat 10% besparing als gevolg tot lager instellen van de ruimtetemperatuur energiebesparend werkt. De reden hiervoor is dat de warmte bij vloerverwarming veel geleidelijker verspreid wordt dan bij centrale verwarming.

Vloerverwarming is duurzamer dan reguliere radiatoren. De kosten voor productie, opslag en transport zijn een stuk lager. Verwarming vanuit de gehele vloer zorgt ervoor dat de warmte overal gelijk is. Dit is efficiënter en scheelt dus in kosten. Daarbij zijn de aanjaagkosten lager omdat de ruimtes niet te ver afkoelen. Er zijn geen zichtbare radiatoren, dat is niet alleen mooier, het levert ook kostbare ruimte op. Bovendien wordt vloerverwarming ervaren als de meest comfortabele vorm van verwarming.

Tevens gaan wij slim om met onze restmaterialen, waarmee we het milieu zoveel mogelijk ontzien.

Gezondheid

Door de aanleg van een vloerverwarming systeem ervaart u een betere regulatie van de luchtvochtigheid in de woning. Vanwege de lagere luchtvochtigheid zijn er minder rond dwarrelende luchtdeeltjes, waardoor de ruimte hygiënischer wordt. Dit geeft u een comfortabeler gevoel en personen met luchtwegproblemen of huisstof allergie hebben er baat bij.

Koelen

Zomers kan de vloerverwarming ook functioneren als koeling. Door de temperatuur in de vloerverwarming enkele graden omlaag te draaien vindt er een natuurlijke afkoeling plaats. Tijdens de warmste dagen van de zomer kunt u de vloerverwarming dus ook inschakelen als een vorm van afkoeling. Zo gaan duurzaamheid en comfort hand in hand en heeft u de beste combinatie voor een bewust leven.

Accepteren
Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek op onze site beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Lees meer